MYYTY!

KELOHONGANTIE 1, ESPOO

RIVITALO, 1962

170m2 / 6H+K+KH+at+KELLARI+SAUNA+VARASTO

 

Tämä talo on täynnä sielukkuutta ja oman aikakautensa parhaita paloja. Asunto sijaitsee kävelymatkan päässä Tapiolan palveluista, aivan Tapiolan symboleiksi lukeutuvien taskumattitalojen vieressä. Kahdessa tasossa oleva lämminhenkinen koti tarjoaakin uusille asukkailleen runsaasti potentiaalia.

Neliöitä ja huoneita on reilusti suuremmankin perheen tarpeisiin ja asuintilat on jaettu toimivasti. Sisääntulokerroksesta löytyy eteisaulan lisäksi kolme makuuhuonetta, keittiö, erillinen wc ja tilavankokoinen olohuoneen ja ruokasalin yhdistelmä. Olohuoneen perällä oleva kirjastohuone on tarvittaessa muokattavaksi yhdeksi huoneeksi.

Kellarista löytyvät sauna- ja kylpyhuonetilat, kodinhoitohuone sekä alakerran suuri askartelutila, joka muuntautuu tarvittaessa moneen tarkoitukseen.

Taloyhtiö on ollut mallikkaalla pidolla ja mm. putkiremontti yhtiössä on tehty. Asumiskulut ovat neliöihin suhteutettuna edulliset ja huoneistolle kuuluu lisäksi oma lämmin autotallipaikka. Kahdelle autolle on hyvin tilaa, mikä sijainti huomioiden ei ole mikään itsestään selvyys. Yhtiön tontti rajautuu kauniiseen puistoalueeseen.

Tämä Tapiolalaiskoti on hurmaava kokonaisuus, joka sinun on koettava. Tervetuloa esittelyyn!

Lyhyt video Tapiolasta: https://goo.gl/pEipsV
Hieman pidempi video: https://goo.gl/RY9kFv

Tapiolan historia juontaa juurensa 1950-luvun alkuun. Asuntosäätiö johtajanaan varatuomari Heikki S. von Hertzen otti tuolloin projektikseen suunnitella Espooseen täysin uudenlaisen asuinalueen, nykyaikaisen puutarhakaupungin.

Hertzenillä oli vahva visio puutarhakaupungista, joka toimisi terveellisenä ja viihtyisänä kasvupaikkana lapsiperheille. Tapiolaa suunniteltaessa tiiviin betonikaupungin ongelmista haluttiin eroon toteuttamalla asuinympäristö, jossa rakentaminen lähtisi asukkaiden hyvinvoinnista.

Tapiola perustettiin Hagalundin kartanolta ostetulle 238 hehtaarin maa-alueelle, jolla oli voimassa arkkitehti Otto-Iivari Meurmanin puutarhakaupunkimainen asemakaava. Myöhemmin kehitystä jatkettiin Aarne Ervin vetämän arkkitehtiryhmän toimesta suunnittelemalla mm. keskusallas, uimahalli, Heikintori ja Keskustorni sekä myös vuonna 1974 valmistunut Tapiola Garden -hotelli.

Nimi "Tapiola" syntyi vuonna 1953 järjestetyn yleisökilpailun tuloksena. Nimen katsottiin luonnehtivan hyvin puutarhakaupungin luonnonläheistä aluetta, jossa monet nykyiset kadunnimet olivat olleet kulkuväylien niminä jo vanhastaan.

Ennakkoluulottoman toteutuksensa ansiosta Tapiolan puutarhakaupunki on jo 1960–luvulta lähtien tunnustettu kaupunkisuunnittelultaan ainutkertaiseksi helmeksi paitsi Suomen, myös koko maailman asuinalueiden joukossa. Tätä kuvaa sekin, että Tapiola on yksi Ympäristöministeriön vuonna 1994 valitsemista Suomen 27 kansallismaisemasta ja kuuluu Museoviraston määrittelemiin valtakunnallisesti merkittävien rakennettujen kulttuuriympäristöjen alueisiin.

JAAKKO HAAPAMÄKI | LKV, LVV, KiAT, Partner, kaupanvahvistaja
040 9522 162 | jaakko@bo.fi
www.facebook.com/haapamakikatas
WWW.HAAPAMAKIKATAS.COM


Kelohongantie-2.jpg